lauantai 21. elokuuta 2010

Mamman marjapiiras

Sain sangollisen valmiiksi perattuja mustikoita ja leivoin piirakkaa ja tein rahkaa. Nam, nam! Suuret kiitokset isälle ja äidille marjoista!!! :o)
Tämä piirakka on todella herkullista, joten ajattelin laittaa sen ohjeen tänne kaikkien herkkusuiden iloksi. Samalla perustin uuden kategorian "Leivonnaiset". Josko tulisi laitettua joitain ohjeita tänne talteen.


Ohje löytyy Valion Lämpimäisiä- kirjasta, mutta olen muokannut sitä vähän omaan käyttöön sopivammaksi.

Pohja
100 g voita
1 dl sokeria
1 kananmuna
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 dl kaurahiutaleita

Täyte
mustikoita (muutkin marjat käy)
1 prk kermaviiliä
1 kananmuna
1/2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää kananmuna hyvin vatkaten. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää jauhoseos taikinaan. Lisää kaurahiutaleet taikinaan ja sekoita hyvin. Painele taikina pyöreän lasivuoan pohjalle ja reunoille (vuoan halkaisija n. 28 cm) käsin vehnäjauhoja apuna käyttäen. (Minä en voitele ja jauhota koskaan vuokaa, kun teen tätä piirakkaa ja hyvin on irti lähtenyt.)
Levitä marjoja pohjan päälle oman maun mukaan. Sekoita muut täytteen aineet keskenään ja kaada seos marjojen päälle. Paista 200 asteessa 30 min.


Mikäli leivontakärpänen puraisee, niin kertokaahan mitä piditte piirakasta.

Jeenni :o)

4 kommenttia:

Maaret kirjoitti...

Nam! Mulla lähes vastaava resepti, jolla kohta 30 vuotta olen hyvää ja tosi helppotekoista piirakkaa leiponut. Mä kokeilen sun tekemää ohjetta, kokeilepa sinäkin sitten tätä:) Korvaa kaurahiutaleet grahamjauhoilla, äläkä turhaan vatkaa tai vaahdota mitään aineksia, sekoita vaan keskenään ja hyvää tulee, lupaan sen:) Marjoja käytän 1/2 litraa välissä. Super hyvää tulee kun tekee puolukoilla, tosin silloin voi sokerin määrää hiukan lisätä:)

Sande kirjoitti...

Ihan vesi herahti kielelle :)

Hilkka kirjoitti...

Hitsi mikä säkä sinulla....siis olet saanut mustikoita!!!Meilläpäin niitä ei ole ollenkaan joten syön vaan vanhoja---onneksi niitä on vielä ja paljon:))

Rouva Lypsy kirjoitti...

Jos hirveet jättää s-posti osoitteesi mulle, järkkään sut uuteen blogiini. ;)